Muutamia esimerkkejä Rovaniemen tarjonnastamme:

KELKALLA PAJAKYLÄÄN JA POROFARMILLE

Safari talolla vaatteiden vaihto ja turvallisuus -opastus. Retki alkaa Ounasjoelta, kelkat suunnataan Porotilalle missä pääsemme tutustumaan Porotilan elämään ja kokeilemme poroajelua, muistoksi saat ikioman poroajokortin. Porotilan jälkeen matka jatkuu kohti Joulupukin pajakylää missä tapaamme itse Joulupukin, jolle voit esittää lahjatoivomuksesi. Tutustuminen pajakylään ja lounas jonka jälkeen takaisin kaupunkiin. Retken hintaan sisältyy Napapiirin ylitystodistus ja lounas. Kesto noin 5t

KELKKAILUA ILLAN HÄMÄRTYESSÄ

Kelkkailu illan hämärtyessä läpi lumisten maisemien on mieleenpainuva elämys. Tähtitaivaan alla matka jatkuu kohti tulistelupaikkaa, missä keitämme aidot nokipannukahvit ja nautimme retkieväät. Pakkasiltana saatamme nähdä jopa revontulten väriloiston. Kesto noin 3t

PILKKI SAFARI

Kelkat suunnataan kohti kaunista Ounasjokea. Nousemme ylös vaaralle, josta aukeaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Jatkamme reittiä läpi valkoisen lumen peittämän vaihtelevan maaston ja saavumme pienelle erämaalammelle. Perinteisellä tyylillä pilkkien narraamme kaloja ja mahdollinen saalis valmistetaan avotulilla. Nuotiohetken jälkeen palaamme kaupunkiin. Kesto 3,5 t

SAUNAILTA

Haluaisitko viettää rauhallista iltaa perheesi tai ystäviesi kanssa. Luonnon keskellä sijaitseva erämaamökki saunarakennuksineen tarjoaa loistavat puitteet rentouttavalle rauhalliselle illanvietolle. Oppaamme noutaa teidät majoituspaikastanne, mistä matkamme jatkuu maastoautolla kohti illanviettopaikkaanne.

Saavuttuamme erämaamökille laitamme kamiinaan tulet ja otamme kupilliset lämmintä juotavaa. Oppaamme kertoo saunan lämmityksen eri vaiheista ja suomalaisista saunaperinteistä.

Kun lämpömittari saunassa alkaa näyttää yli 60 astetta on aika siirtyä nauttimaan työn tuloksista saunan lauteille.

Mielen ja kehon rentouduttua saunan lempeissä löylyissä, maistuu oppaamme paikallisista raaka-aineista valmistama illallinen.

Illallisen jälkeen viemme teidät majoituspaikkaanne missä pääsette viimeistelemään rentouttavan illan kunnon yöunilla.

HUSKYT

Huskytila vierailu

Vieraile Huskytilalla, näiden upeiden, arktisten koirien kotona. Pääset kurkistamaan rekikoirien maailmaan ja kuulet ammattilaisten kertomana asiaa näistä vauhtiveikoista, niiden elämästä, koulutuksesta ja pitkän matkan kilpailuista. Vierailun kruunaa ajelu huskyvaljakolla. Kesto noin 2,5 h sis. autokuljetuksen Rovaniemen keskustasta sekä safari varusteet.

Husky Ajelu

Hurmaannu huskeista ja jätä arjen huolet ja murheet kyydistä. Vietä parituntinen lumisessa talvimaisemassa kunnon koiravaljakkoretkellä. Parasta hoitoa stressin poistoon!

Innokkaiden vetokoirien valjakon ajaminen vaatii keskittymistä, joten tauot ovat paikallaan, valjakot parkkiin ja tulistelemaan... "metsä-baarissa" on tarjolla kuumaa mehua. Ja matka jatkuu… läpi lumen ja jään. Huskytilalla on mukava ja lämmin kelokota jossa juodaan vielä kahvit lettujen kanssa ennen poislähtöä. Kesto noin 3,5 h sis. autokuljetuksen Rovaniemen keskustasta sekä safari varusteet.

Pidempi Husky ajelu

Hurahda tähän! Seikkailuun metsä- ja vaaramaisemissa, välillä vähän tuulisella järven jäällä, reen jalaksilla liukuen, haskien vetämänä. Tässä alkaa olla jo eräretken tuntua...

Valjakot parkkiin ja tulistelemaan... istuskellaan taljoilla, paistellaan makkaraa ja puhutaan tietysti koirista. Retki sopii myös lapsille jotka eivät säiky ulkoilmaa. Kolmen tunnin koiravaljakkoretken jälkeen käymme vielä Husky tilalla lettukahveilla ja moikkaamassa koiria.

Kesto noin 4,5 h sis autokuljetuksen Rovaniemen keskustasta sekä safari varusteet.

Päivä huskyjen kanssa

Saat safarille käyttöösi oman valjakon. Jos epäilet jaksatko ajaa itse koko reissua, voit jakaa valjakon ystäväsi kanssa ja vaihdella ajovuoroja, näin kyydissä olija voi keskittyä ottamaan valokuvia.

Tauolla on tilaisuus levähtää ja lämmitellä tulilla. Ensin annetaan välipalaa koirille ja sitten maistuvan retkilounaan lomassa oppaamme kertoilee teille näistä upeista arktisista vetokoirista. Voit vielä kysellä viimehetken vinkit paluumatkan ajoa varten.

Sopii aikuisille ja isommille lapsille, jotka matkaavat vanhempiensa reen kyydissä. Safarilla ollaan metsässä ja ulkona useita tunteja eikä saatavilla ole lämpimiä sisätiloja, joten emme suosittele tätä vaihtoehtoa pienille lapsille. Kesto noin 7 h sis. autokuljetuksen Rovaniemen keskustasta sekä safari varusteet ja lounaan.

Myös pidempiä yön yli retkiä, kysy lisää myyntipalvelustamme:

info@lappipro.com tai 016-365100

HUSKYT & POROT

Aluksi vierailemme Husky farmilla, jossa koemme vauhdin hurmaa arktisten koirien vetämänä. Vauhdikkaan husky ajelun jälkeen siirrymme porojen kyytiin ja todistukseksi tästä ainutlaatuisesta elämyksestä saat poroisäntien myöntämän poronajokortin. Nautimme hämyisessä kodassa kevyen lounaan ja nokipannukahvit ennen kuin palaamme kaupunkiin monta kokemusta rikkaampana. Kesto 5h


Myyntipalvelu

Avoinna Ma-To 09:00 - 17:00 Pe 09:00-15:30
+358 (0)16 365 100
info@lappipro.com

Matkatoimisto Lappi Pro Oy

Rovaniemi

KUVI 18/09/MJMV IATA